sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Ultimate treatment ja Smooth Down butter treat-kokemuksia ja meikkileikkejä

Toissapäivänä pääsin testaamaan sitä kauan kaipailemaani L'anzan Ultimate Treatmentia! :) Helppo käyttää, selkeät ohjeet joten homma hoitui ilman suurempia pään rapsutteluja ja rattaiden rasvaamisia. Aavistelin kyllä jo tehohoidon aikana, että tämänhetkiseen tarpeeseen ei ehkä kyseinen hoito tule riittämään, tai varmasti paikkaustarpeen hoiti kyllä mutta en uskonut saavani tukkaa auki ja suoraksi/sileäksi pesun jälkeen ilman väkivaltaa, ja arvio osuikin sitten oikeaan. Suihkuttelin varsinainen jätettävän (joka kuuluukin hoitoon) lisäksi KC professionalin värihiusten jätettävää hoitoainetta joukkoon, ja ihan latvoihin laitoin Loreal Absolute Repair-jätettävää himppuisen. Kuivuttuaan hiukset oli aika.. kuivat? Ihan jämäkät ja terhakat, mutta ei ihan odotetunlainen lopputulos, koska sähköistyivät, takkuuntuivat ja tuntuivat "ohuilta" haipuilta.
 

Diagnoosi oli: ensin kosteutta. Rupesin miettimään millä olin pessyt viime aikoina, ja aika paikkaavaa settiä on kyllä ollut, ei siis ihmekään että tulos oli tuonkaltainen.Paikkausta tukka ehdottomasti kaipaa myös, mutta kosteutta selkeästi ensisijaisesti.

Tässä muuten pikaotos puteleista, kolmososa eli rakennepaikkaava tehohoito kuvasta puuttuu, koska itselläni se on täysin eri firman putelissa, jätin sen pois selkeyden vuoksi. L'anzan omaa rekkua käytin joka tapauksessa.




Kosteusköyhä tukkahan ei pysty ottamaan paikkaavia rakenneaineita vastaan, vaan tukka voi olla kuiva, karhea ja katkeileva pelkästään liiallisen paikkaavien aineiden käytön seurauksena, etenkin jos niitä on pitkään käyttänyt (kuten minun tapauksessani). Tällaisissa tilanteissa suositus on, että hoidetaan kosteustasapainoa ensin kuntoon ja sen jälkeen lähdetään paikkaamaan uudestaan. Jotkut suosittelevat myös sitä, että käytetään paikkaavia ja kosteuttavia tuotteita vuorotellen, eikä ole missään tapauksessa kiellettyä käyttää niitä samaan aikaankaan :) Itse olen ainakin huomannut että kosteuttavat tuotteet tekee paikkureiden kanssa ihmeitä, ja toisinpäin.

No, sitten oli Redkenin Smooth Down Butter Treat vaativan näköisenä ja ah, niin kiinnostavana odottamassa kokeilijaansa! Yritin kovasti vastustaa kiusausta, että saisin edes yhden päivän väliin etten pesisi heti seuraavana päivänä, yritän pitää pesuvälin 2-3krt/viikossa eli joka toinen/joka kolmas päivä, mutta koska nyt oli poikkeustapaus annoin itselleni anteeksi, ja eilen kipitinkin suihkuun pesemään kevyesti tukan (Tigin Moisture Maniac-shampoolla), sen jälkeen pistin tehohoidon tukkaan myssyn alle ja se oli suunnilleen 1-1,5h siinä.

Ja voi että minkälainen tukka tuli!! En käyttänyt poishuuhdeltavaa hoitoainetta ollenkaan, koska tukka oli niin silkoisen ja pehmeän oloinen, ja pyyhekuivattuani hiuksissa ei hämmästyksekseni ollut takun takkua! Jätettäväksi laitoin Joicon CE-vaahtoa, ja Sebastianin Potion 9:ä (joka vetelee viimeisiään, nyyh! yksi lempituotteistani) ja annoin kuivua vapaasti, ja siis voi nam oikeesti minkälaiset hiukset olivat sen jälkeen. Pehmeät, kiiltävät, sileät...Eivätkä menneet pitkin päätä vaan jämäkät ja ilmavat. Monet ovat valittaneet Butter Treatin lähmäävän liikaa, ja pitäneet sen takia esim. All Soft Heavy Creamista, mutta omalle hiuslaadulleni se ei ainakaan hallaa tuota vaan tuli juuri täydelliset hiukset. Hiukseni ovat tosin ehkä keskimääräistä karkeammat, ja vaikka ovatkin pehmeät eivät ole sellaiset sileät ja lasimaiset kuten yleensä suomalainen hius on. Nuorempana ne oli lähinnä hevosen jouhia, mutta nyt ei ole kyllä enää kuin maksimissaan puolet siitä tukasta jäljellä stressin, vitamiinipuutosten, lääkekuurien ja värinvaihtorääkkien jälkeen.. onneksi siitä rääkistä on kuitenkin aikaa. Tosin etten hirveästi eksyisi aiheesta, tämän kokemuksen perusteella voin suositella tätä muillekin vastaavan hiuslaadun omistajille, luonnonkiharoille ja karkeille hiuksille. Täytyy kokeilla miehen hiuksilla, uskon sopivan sille täydellisesti :) Silikoniahan tämä sisältää jonkin verran, mutta itse en sitä säikähdä vaikka mahdollisuuksien mukaan silikonittomia/vähäsilikonisia tuotteita käytänkin, oma hiuslaatu tuntuu vaan vaativan niitä, ja nyt olenkin etsinyt jotain TOSI silikonista poishuuhdeltavaa ja jätettävää suojaamaan tukkaa ja silottamaan sitä, pitkään pääasiassa silikonittomia käytettyäni huomasin että tämä pää niitä ainakin ikävöi.

Postaanpa tähän vielä eilisen meikkini kun se oli söpö ja vähä eri tyyliä kuin normaalisti.. SINISTÄ!!



 

 

Harmillista etteivät sävyt erottuneet kuvassa hyvin, livenä vähän paremmin ja ilman salamaa otetuissa kuvissa myös, niistä tuli vain julkaisukelvottomia kun allekirjoittaneen kädet olivat selvästikin tärisseet niin kovaa että kaikki niistä oli ihan tärähtäneitä. Erottuvat siis kuitenkin luomella ihan hyvin, toisella asettelulla vielä paremminkin, mutta se nyt ei tässä meikissä ollut edes haussa vaan halusin laittaa noin päin.


Meikissä käytettiin seuraavia tuotteita:

Pohja:
EDM semi-matte foundation Sweet Almond
Lumene sensitive peitevoide (jonka päälle tietyissä kohdin vielä SA)

Silmät:
-DIOR 5-couleurs Blue Croisette, kaikki sävyt
vaalein silmän sisänurkassa, vaalea sinilila liikkuvan luomen sisäosassa ja tummempi sinilila ulko-osassa, vihertävä vaaleansininen (keskimmäinen, lempparini) luomivaosta kulmakarvoihin päin sisempänä ja kaikista selkein vaaleansininen (taivaan sininen?) ulompana, molemmat ylöspäin häivytettynä ja taivaansininen myös liikkuvan luomen aivan uloimmassa viidenneksessä sinililan päällä.
-Dior 5-couleurs Earth Reflection valkoinen sävy kulmaluulla
-Wet'n'Wild sininen rajauskynä koko silmän ympäri :)
-Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks ripsissä

...ja siinä se oikeastaan olikin, vaaleampi pikameikki. HR:n mascaraa pääsin ekaa kertaa kokeilemaan kunnolla, ja olen oikein tyytyväinen ostokseeni, vanhassa vara parempi, vai miten se sanonta meni.. Blue Croisette on myös aivan hurmaavan suloinen sininen paletti! Vaikka en sinisen ystävä periaatteessa ole, nämä on syötävän suloisia, ja olen käyttänyt palettia yllättävän paljon. Tuollaiset vaaleat siniset jotka taittavat turkoosiin, ovat kirkkaita tai niissä on joku muunvärinen hohde, tai sähkönsininen, petrooli tms. säväyttävä sininen on jees, mutta kaikki harmaaseen vetävät on aika toivottomia omalla kohdallani.. Tän paletin sävyjä en yleensä käytä yhdessä kaikki kerrallaan, vaan yleensä yhtä-kahta, maksimissaan kolmea, ja yhdistän sitten muihin väreihin. Laatu ei ehkä parasta Dioria ole, mutta ihan riittävä kun on vaaleista sävyistä kysymys. Esim. Goshin luomiväristickeillä saa hyvän pohjustuksen aikaiseksi, itse käytin extremeoloissa Irakissa sitä sinistä tän paletin alla.

Niin, toinen sininen paletti mulla on hankinnassa, olen alkanut himoita Electric Lightsia piristykseksi :) Twilightin en usko sopivan mulle ainakaan kovin hyvin, enkä oikeastaan välitä muista väreistä kuin mustasta siinä.

Mineraalipohjia ette ole aiemmin huomanneetkaan minun käyttävän, enkä ole niitä hirveästi käyttänytkään. Luomivärejä kyllä (pitäisikin etsiä Pure Luxe-varastot) Aiemmat pohjat mitä olen kokeillut ovat olleet joko täysin väärän värisiä tai alkaneet kutittaa, eivät ole pysyneet naamalla tms. mutta nämä ovat nyt ihan hyvän kuvan antaneet.. Sweet Almond vaikuttaa hyvältä sävyltä, samaten Fawn vaikuttaa näistä everyday mineralseista ihan hyvältä, en tiedä onko kumpikaan varsinaisesti _the sävy_. Luulen että toista koostumustakin on syytä kokeilla, mutta näiden testailuhan nyt ei hirveästi maksa. Inhoan vaan samplepurkkeja, mutta pussit ovat kyllä vielä pahempia.. Lautanen on näppärä apu pohjien levittämiseen! Pari poskipunaa ja luomiväriä olenkin itse pressannut kiinteämpään muotoon käytön helpottamiseksi ja niitä tuleekin sit käytettyä useiten mineraaleista tällä hetkellä. Vielä toistaiseksi eivät kuitenkaan voita normaalipohjia, ja voi olla että talven tullen kun iho kuivuu enemmän joutuu niiden käytöstä taas luopumaankin. :)

Ei kommentteja: