keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Menu tänään: herkkuja hiuksille! :)

Mun hiustuotepuolella oli käynyt järkyttävä kato, ja kaikki tarpeellinen oli lähestulkoon päässyt loppumaan (ja turhempia tuotteita kertynyt sit senkin edestä).. onneksi havahduin ajoissa ja tilasinkin nyt jotain luottotavaraa, parin kohdalla on vielä kysymysmerkki mutta toistaiseksi luvassa on seuraavia:


*Joico K-Pak Reconstructor 1000ml, tää on yksi HG-tuote kautta aikojen, paras rekku Lanzan vastaavan ohella, en ole vielä päättänyt kumpi on parempi. Mulla on vain jämät sekä vanhasta Joicosta että Lanzasta jäljellä joten tämän kanssa iski hätä kun tukka on nyt ottanut damagea kun keksin iskeä vaaleat raidat tummanruskeaan kuontalooni (ne on kivat joten en kadu, mutta kuluttaa tottakai)

*L'anza Protein Plus-shampoo 300ml, paras rakennepaikkaava shampoo. Nämäkin pääsi yllättäen loppumaan, Irakissa kaikki rakasti tätä ja käyttivätkin ennätysajassa putelini tyhjäksi (mikä oli täysi vielä lähtiessä) ja tässä välissä olen käyttänyt Sebastianin versiota mistä tykkään kyllä myös, ja jämät Joicon K-pak-shampoosta myös, muuten ollut enempi kosteuttavalla linjalla shampoiden suhteen. Tukka kuitenkin tarvitsee paikkaustakin ja tämä on tosiaan yksi lempishampoistani kautta aikojen, siis ihan kaikista eikä vain paikkaavista.

*Tigi Oatmeal & Honey-hoitoaine 750ml, iso pullo siis tätäkin. Mulla on viha-rakkaussuhde tähän tuotteeseen, monikäyttöinen kuin mikä, toimii normihoitiksena, tehohoitona pidemmällä vaikutusajalla ja vielä jätettävänäkin. Tukalle herkkua aineidensa puolesta eikä sisällä silikonia ja INCI on muuten oikein hyvä. Hoitavin Tigin hoitoaineista. Joskus toimii, joskus ei ollenkaan. Pahimmillaan tukasta tullut sellainen pörrö että ei ovista mahdu kulkemaan :D Käytän lähinnä tehohoitona johonkin muuhun hoitoaineeseen sekoitettuna, hyviä kavereita esim. edellämainittu Joicon rekku, Joico IH, Lanzan rekku, MOP Hydrating-hoitoaine.

Sitten kohokohtaan... Saan nimittäin pitkään himoitsemani
L'anzan ULTIMATE TREATMENTIN!! Tästä todennäköisesti hillittömän loistavasta tehohoitosysteemista luokseni kotiutuu osat 1,2 ja 4, eli Purifying shampoo (step1), Keratin booster (step 2) ja Chemical Balancer (step4). 3 on tehohoito (aiemmin mainitsemani rekku) ja 5 on Hair repair leave-in protector, mikä onkin suosikkini jätettävistä hoitoaineista (sebastian potion 9 ja joicon ce-vaahdon ohella). Nyt pääsen siis testaamaan koko systeemiä, enkä malta odottaa. Tahtoo tahtoo tahtoo!

Tämä on vähän hankalasti saatava ja kallis, tottakai, mutta epäilemättä toimii. Näitä ammattilaishoitoja mitä on esim. Kerastasella ja Redkenilläkin, tehdään siis kampaamoissa yleensä. Tän suhteen mulla on suunnitelma ja alan pitää päiväkirjaa hiusteni hoidosta ja mahdollisista käsittelyistä tässä välissä, ja katsoa kuinka UT todella vaikuttaa kuntoon ja onko merkitsevää eroa normaaliin hoitamiseen (tehohoidot ja jätettävät mukaanluettuna) verrattuna. :)

...eikä tässä vielä kaikki...


*Redken Smooth Down Butter Treat. Redkenin Smooth Down (tosi kuivat ja vaikeasti hillittävät hiukset)-sarjan tehohoito. All Soft heavy creamia olen käyttänyt tyytyväisenä, mutta kaipaan silti jotain enemmän.. jospa tämä olisi sitten se. Heavy Cream tekee hiuksista nopeasti hyvännäköiset, vaikka INCI ei ehkä ole superhoitava niihin "oikeasti" hoitaviin tuotteisiin verrattuna, ja mulle kyllä riittää jos tää tekee sen saman, mutta toivon tän olevan hoitavampaa. INCIstä mulla ei ole suurta tietoa, kirjoittelen tästä ja kaikista muistakin tulokkaista sitten kun purnukan saan. Montahan vuotta mä olen halunnut kokeilla tätä? Muistaakseni v2003-2004 saakka, hinta vaan ollut esteenä (vaikka shoppaankin netistä) ja hiusten tarve ei ole ollut määriteltävissä aivan tämän "vaatimaan" kategoriaan. Täällä Redkenin oma esittely, omat kokemukset sitten myöhemmin.

*Redken All Soft Addictive Hair Transformer. Noloa, mutta ä en oikeastaan tiedä mitä tää tekee :D Kovin paljon Redkeneihin en ole perehtynyt verrattuna vaikka Joicoon tai Tigiin, mutta kiinnosti kokeilla kuitenkin.Jos tällä on positiivista vaikutusta hiusten kuntoon, se on hienoa. Jonkunlaisen kuvauksen löysin netistä, tällaisen:
"All Soft Addictive hair transformer is a lightweight formula that uses breakthrough nano-emulsion technology to provide smoothness, conditioning and shine. Lasts up to 5 shampoos."
Eli mitä ilmeisimmin joku hieno lisätuote normihoitorutiinien lisäksi, pitkäkestoista hoitavuutta, pehmeyttä ja kiiltoahan tuo lupaa. Saapa nähdä :)

Tigi-kokoelmaani lisäystä:

*Tigi Some Like It Hot Heat & Humidity Resistant Serum. Tigin kesätukan kokoelmasta (Some like it hot) seerumi, näitä pehmentäviä/silottavia, kuumalta suojaavia tuotteita, Tigin sivuille pääsee kurkkimaan tästä.

*Tigi Brunette Goddess Shine Spray. No, kuten nimi jo sanoo, kiiltosuihke. Toivon että tuoksu on hillitympi kuin BG:n hoitotuotteista mutta haaveeksi varmaan jää ;)Nuo kaksi on sellaisia mitä en varmasti muuten olisi ostanut, mutta kun..  Tigejähän mulla on muotoilupuolelta melkein kaikki tuotteet mystisesti, juuri sain osan varastoista annettua veljelle joka varmaan saa ne käytettyäkin :) Olen laiska laittamaan tukkaa vaikka tarpeita olisi kyllä ja mallista saisi vaikka mitä.

Sitten, koska haluan kokeilla enempi Redkeniä ja tutustua Kerastaseen, ja joskus vaan on sellaisia tilanteita että se kaunis tukka pitäisi saada nopeasti, SAATAN sortua seuraaviin:

-Redken All Soft velvet whip-latvasuoja, tälle oikeasti on tarvetta koska tällä hetkellä mulla on latvasuojat tosi vähissä ja ne on kuitenkin todella tärkeä. Tigin Afterparty ja EgoBoost oli harkinnassa myös, mutta luulen että olen saanut yliannostuksen Tigiä jo, ja koitan nyt jotain muuta.
-Redken All Soft tai Smooth Down-hoitoaine, silikoniseksi poishuuhdeltavaksi hoitoaineeksi. Kerastaselta jos löytyy vastaava voisin ostaa vaihtoehtoisesti myös sen.
-Kerastase Nutritive Bain Satin 3-shampoo, se kaikista kuivimmile hiuksille tarkoitettu. Tästä olen kuullut paljon hyviä kokemuksia, ja vähäiset Kerastase-kokemukseni ovat olleet miellyttäviä, joten tämä varmasti on kokeilemisen arvoinen.
-Redken Electric Wax 11. Tätä kokeilin muutaman kerran kesällä, ja on ehdottomasti paras vaha kautta aikojen mitä olen käyttänyt. Tämäkin on todennäköinen ostettava koska tarvitsen vahan, kuten aiemmin taisin jo sanoa, mitä tekee kivalla hiusmallilla jos sille ei pysty tekemään mitään ts. sitä ei saa muotoiltua mallin mukaiseksi ja miellyttäväksi. Meinasin ostaa Tigiä (taas,huoh) mutta sitten muistin tämän ja koska hinta ei ole kovin erilainen miksi en valitsisi tätä. Ja ihan oikeasti hyllyyn saisi muuta kuin Tigiä ;)

Tuon hyvännäköisyyden ja laittamisen käsikädessä-kulkemisen olen sisäistänyt vasta vastikään itse, vaikka tiennyt ja muiden kohdalla sitä toteuttanut jo pidempään. Hiukset voi myös olla kauniit ja hyväkuntoiset, mutta silti jossain mallissa ja muodossa, säntillinen hoitaminen ja oikeat tuotteet ja välineet ja maalaisjärjen käyttö on niitä avainsanoja.

Tämähetkistä tukan yleistilaa: Puolipitkä (vasta lähti n7cm pois), paaaaaaljon käsitelty, tällä hetkellä tummanruskea väri ja vaaleahkot n. 7-8-asteiset raidat, voimakkaasti rikottu, kerrostettu malli ja otsatukka. Kaipaa hellää huolenpitoa koska joku lusmu on luistanut hyväksihavaituista hiustenhoitorutiineista, ja kärsinyt kuontalon omistajan päättämättömyydestä ;D toisaalta, sitä vartenhan ne hoitoaineet ovat (kuten joku viisas värikriiseilijä muinoin sanoi, jos luet tätä tunnistat varmasti itsesi), ja varmasti löytää tehokkaimmat kun on jotain mitä hoitaa ;)


1 kommentti:

Vaavi kirjoitti...

Noita isoja tuubeja ja tötsöjä kannattaa ostaa kun niissä on mahdollista säästää. Ei tarvitse joka hetki olla uutta hankkimassa...