perjantai 13. maaliskuuta 2009

Tekoälyn peittelyoperaatio aka. operaatio kesätukka







Karva-asiaa siis kuten saattaa päätellä ;)

Mä olen nyt vuoden verran ollut tummatukkainen kun hermostuin aiempaan vaaleaan, ja olen itseasiassa ollut varsin tyytyväinen siihen että vaihdoin väriä. Vähän laidasta laitaan on ruskeita käyty, on ollut kuparivivahteista, kultavivahteista, punertavaa ja hetken jopa mahonkia, olipa karvat hetken verran mustiakin. Nyt kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen aloin miettiä että haluan kesäksi vähän pirteämmät hiukset, että luovun tummemmasta ruskeasta kun en täydellistä sävyä kerta löytänyt ja pitäytyisin vastedes 5-6 asteisessa vaaleanruskeassa. Ei varmaan tarvinne sanoa että hyvin tummasta, jopa 3-asteisesta päästä on hankala päästä 6-asteeseen, joten päätin hoitaa homman mahdollisimman hienovaraisesti ja näin alkoi operaatio Kesätukka. Se on edennyt suunnilleen näin;

Helmikuun alku: päätös tehty ja kesätukka siintää selvänä mielessä. Ei enää punaista vivahdetta vaan tasainen neutraali ruskea ilman muita sävyjä, korkeintaan kullanruskea, ja kesällä vaaleat raidat. Hiukset tummanruskeat lämpimällä vivahteella (se pahuksen punainen,sekä kulta) ja pari astetta vaaleampia raitoja. Pohjaväri n.4-tasoa.

Helmikuun puoliväli: Edellisestä värjäyksestä ollut senverta aikaa että juurikasvun peittely paikallaan, samantien aloin valmistaa päätä uutta ilmettä varten, ensin poistin värin Nutrissen värinpoistolla ja Lorealin 10min väri päähän, 6.0. Tukka on noin 5-asteinen, päältä hieman tummempi.

Väliaika: Ahkeraa rakennuspaikkausta ja myös kosteutusta, etenkin viime aikoina. Hiukset tuntuu hyviltä lukuunottamatta n. 2cm latvoista.

Maaliskuun puoliväli: Vaalennusoperaatio jatkukoon, päällihiuksiin tein värinpoiston jollain Miss Magic halpisraita-aineella, yllätyin suuresti koska tämähän on aika tormakkaa tavaraa! Väriä tosiaan lähti, tukka vaaleni 7 - jopa 8-asteiseksi. Tuli kriisi mitä läimin tähän päälle ettei vedä uudestaan liian tummaksi mutta ei jäisi liian vaaleaksi ja ennenkaikkea oranssiksi. Päädyin Loreal Preference 6.23 mitä olen vuosia himoinnut mutten ole "uskaltanut" käyttää kun ei varsinaisesti näytä minun väriltäni vaikka ihana paketissa onkin. Kuitenkin laitoin sen päähän ja annoin olla n.20-25min jonka jälkeen huuhtomaan ja rekkua ja IH:a päälle suihkun ajaksi, nyt tukka onkin sitten tällainen 7.3 tai 6.3, tosi herkullisen kultainen ja ainakin vaaleampi.. En tiedä meneekö vaaleanruskeasta vai onko ennemmin tummanvaalea. Ihan kiva kuitenkin, ja tästä on helppo jatkaa.

Väliaika tulee taas olemaan korjailua, seuraava etappi on n. kuukauden päästä tapahtuva juurikasvu jonka yhteydessä täytyy katsoa laitanko raidat jo silloin vai en.

Päivitän tätä sitten operaation edetessä ja koita järkkäillä kuviakin. :)

Millainen sinun kesätukkasi tulee olemaan?

Muoks: Välivaiheesta kuvia. Kuten saattaa huomata niin varsin kuparinen on, luvassa siis taittelua vaahtojen kanssa.

2 kommenttia:

Blushing kirjoitti...

Kuvia olisi tosiaan kiva nähdä tästä sun operaatiosta :) Värin lisäksi mulla kiinnostaisi myös millaista hiusmallia ajattelit. Mulla on ollut blondista bruneteksi- operaatio marraskuusta saakka ja tavoite alkaakin olla jo saavutettu. Mun kesätukkahaaveet löytyy blogistani ;)

Marika kirjoitti...

Kiitos kommentista! :) Jos en ehdi järkkäillä kuvia huomenna teen sen viimeistän ensi viikolla.

Hiusmalli mulla on nyt suht passeli tosin hieman ylikasvanut, tukka alkaa olla takaakin jo kainaloihin, voimakkaasti rikottu ja kerrostettu ja otsatukka löytyy (se häiritsee eniten), sen lisäksi viimeeksi kampaajalla lähti hirveä määrä hiusta kun annoin luvan keventää oikein karskilla kädellä, tukkani on tosi painava ja vaikkei aivan paksuimmasta päästä niin kuitenkin sitä löytyy paljon, aiemmin ei ollut kauheasti toivoa järkkäillä mitään kampauksia mutta nyt se onnistuu. Käyn kampaajalla lähiaikoina kuitenkin koska haluan saada kärsineimpiä latvoja pois ja otsatukkaa on ehdottomasti lyhennettävä, voi olla että mallia freesataan vielä silloin ja varsinaisen kesätukan leikkuutan juuri ennen kesää tai menen Irakissa kampaajalle (mennään kesäkuussa).