perjantai 29. toukokuuta 2009

Huulikiilto&huulipuna silmämeikissä

Aloitan nyt jakamaan omia kikkojani mitä käytän meikkaamisessa, tämä alkaa olla ehkä yleisestikin tunnetuin ja olen muistanut joka paikassa mainita joten miksipä en siis täälläkin. Itse sovellan hurjasti eri tuotteita meikkauksessa ja saan varmaan osakseni kummastelua ja ihmettelyä, mutta väitän että konstit toimivat ja ehkä niistä on hyötyä myös muille kuin mulle itselleni :)

Eli. Niin kummalta kuin se kuulostaakin, huulipuna, huultenrajauskynät sekä itse huulikiilto toimivat mainiosti myös silmämeikissä. Ja mitenkö niitä käytetään?


HUULIPUNA
Huulipuna toimii pohjustavana elementtinä, se vahventaa väriä ja antaa hehkua luomivärin alle, jos kyseessä on kestopuna se todennäköisesti pitää luomivärit tiukasti paikallaan. Pinkkien ja oranssihtavien ja persikoiden alle toimii parhaiten koska punat itsessään on aika pigmenttisiä ja värisävy kuultaa alta vaikka kuinka paljon kasaisi luomiväriä päälle. Tietysti sopii siten myös tekemään luomiväristä jotain erikoista ja tylsästä luomiväristä saattaa tulla tosi jännä versio. Punaa ei ole tarkoitus hieroa suoraan puikosta luomille vaan kevyesti joko luomivärisiveltimellä tai huulipunasiveltimellä laittaa tai tarpeen vaatiessa taputtelee. Meikkivoide toimii alla hyvin, peiteaine ehkä paremmin. Määrä on yleensä aika tärkeä, liikaa ei tosiaan kannata laittaa koska lopputuloksesta tulee helposti suttuinen. Laita punaa vain haluamallesi alueelle.

HUULIKIILTO
Tämä on kikka mikä on itselleni ollut ainakin tosi hyödyllinen, keksin sen huonopigmenttistä mutta julmetun kaunista luomiväriä käyttäessäni kun ei ollut vaihtoehtoja millä pohjustaa hyvin ja saada väriä irti. Tämänkin alla kannattaa olla meikkivoide tai peiteaine pohjalla, toki tietysti kunnon pohjustajakin käy mutta niiden kanssa harvoin tätä tarvitsee soveltaakaan. Puuterointi pitää sävyt paremmin paikallaan mutta levitys ja etenkin häivytys on hankalampaa. Kiiltoakaan ei kannata laittaa paljon, ja parhaan tuloksen saan itse yleensä taputtelemalla sormin tai vaahtomuoviapplikaattorilla luomille, siveltimet vaan suttaantuu turhaan eikä jälki ole yhtä hyvää. Sen jälkeen luomiväri asetellaan päälle, joko siveltimellä tai applikaattorilla, taputtaminen kannattaa tässäkin vaiheessa. Luomiväriä lisätään sen mukaan kuinka intensiivinen lopputuloksesta halutaan. Nopeus on valttia, huulikiilto ilman luomaria livahtaa hyvin äkkiä uurteisiin ja luomivakoon, siispä ihan juuri ennen luomarin laittoa kannattaa vielä tasoittaa sitä jos kiillon laittamisesta on kulunut kauan aikaa. Luomivaon seutu kannattaa erityisesti häivyttää huolellisesti, ja lisätä sen jälkeen vielä luomiväriä tarpeen mukaan niihin kohtiin joista se on saattanut häivytyksen aikana lähteä siveltimen mukana. Tuloksesta tulee tosiaan intensiivinen ja omalla kohdallani tämä on toiminut paremmin kuin yksikään pohjustaja, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Tekniikka kehittyy kyllä käyttökertojen myötä ja oppii tuntemaan omat silmänmuodot, mihin kannattaa laittaa väriä enemmän jne.

RAJAUSKYNÄ
Ehkä tuntemattomin ja kenties haasteellisin tekniikka. Toimii toki tavallisen silmänrajauskynän tapaan, mutta koska useimmat on aika punertavia itse käytän mieluiten tehostamassa rajauksessa käytettävää luomiväriä siis luomivärin alla. Huultenrajauskynät on usein pehmeämpiä ja "kosteampia" kuin silmille tarkoitetut, ja siistimpi käyttää alaluomelle kuin siveltimellä tai applikaattorilla asetellut (sormista puhumattakaan!) pohjustajat, kiillot tai voidemaiset luomivärit (jos ei ole kiire itse käytän kyllä niitä). Kannattaa käyttää kynää joka on lähellä käytettävän luomivärin sävyä. Sopii kiireeseen, mutta kannattaa levittää tarkasti.

2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Olen käyttäny useasti lumenen violettia rajauskynää hyvällä menestyksellä ja vasta viime viikolla huomasin sen olevan huulille. Hyvä minä ;D

Marika kirjoitti...

gjg