maanantai 31. maaliskuuta 2008

Tomaatti-valkosipuli-chilikanakastike ja riisi

Viikonlopun satoa tämäkin, ostin broilerisuikaleita missä luki "marinoituja", ensin ajattelin että pesen marinadin pois mutta satuin vilkaisemaan paketin kylkeä ja lukemaan mitä se sisältää ja päätin sitten improvisoida vähän. Lopputulos oli niin herkullinen että jaan nyt ohjeen teidänkin kanssanne.

Riisinä käytän yleensä basmatia, niin myös tässäkin tapauksessa. Kannattaa melkein ostaa isommissa säkeissä, joistain pienistä ulkomaalaiskaupoista löytyy huomattavasti edullisemmalla kilohinnalla kuin normikaupasta joista löytyy vain niitä kilon max. kahden paketteja. Jos riisinkeitto ei ole aivan hallussa tai on kiire, riisinkeitin on myös kätevä hankinta eikä kovin kallis ole sekään.

Tällä kertaa riisin tein juurikin riisinkeittimellä eli öljyä pohjaan, riisit, vesi ja suola, sekoitus ja kansi kiinni ja keitin päälle. Riisistä tulee vielä parempaa jos laitat muutaman nokareen voita/oivariinia/margariinia riisin sekaan ja puhtaan keittiöliinan tai pyyhkeen keittimen päälle (liinan päälle toki kansi tukevasti kiinni) kun keitin antaa merkin siitä että riisi on valmis. Periaatteessa mitä kauemmin maltat tuolla tavalla riisin olla sen parempi lopputulos on.

Mutta sitten kastikkeen kimppuun!

tarvitse:

450-900g (1-2 pakettia) valkosipuli tms. marinoituja broilerinsuikaleita
1-2 sipulia
1-2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
valkosipulinkynsiä maun mukaan, kuitenkin vähintään 3 tai jos on pieniä 4-5
mausteita: paprika, chili!, mustapippuri, suola, kurkuma, persilja, oregano, timjami
vettä

Kanat paistetaan huolellisesti pannulla, noin puolessa välissä lisätään hienoksi silputut sipulit ja vähän ennen valmistumista lisätään tomaatit, sekoitetaan hyvin ja paistetaan loppuun ja jätetään miedolle lämmölle kannen alle muhimaan.

Pilko valkosipulit ja lorauta reippaasti öljyä kattilan pohjalle ja paista valkosipuleita hellästi kunnes ovat aavistuksen kellertävät. Lisää kanapaistos ja lurauta vettä joukkoon ja kiehauta. Lisää mausteet, etenkin chiliä runsaasti mutta muita noin puoli tl-1tl ja varsinkin kurkuman kanssa pitää pitää huoli siitä ettei sitä pääse liikaa ruokaan ettei dominoi makua liikaa. Sen sijaan persiljaa ja oreganoa saa tähän ruokaan livahtaa vähän enemmänkin :) Jätä kiehumaan hiljalleen noin 30-45min, jos ei ehdi samantien syömään niin saapa tuo olla vähän pidempäänkin.


Sitten ei muuta kuin astiat ja ruoka pöytään ja eikun syömään! :)

Tämä toimii myös seuraavana päivänä uudelleenlämmitettynä vielä loistavasti, muistathan vaan siirtää kylmään ajoissa!

Ei kommentteja: