maanantai 31. maaliskuuta 2008

Kasa takkuja - kruununi. Kuinka hoidan hiuksia part I.

Tukanpesupohdiskeluja. Tällaisia ajatuksia siis syntyy kun on liikaa aikaa, varsinkin suihkussa. Hiuksia pestessäni pohdin suhdettani - hiuksiini, kauneuden kruunuun joka useimmin muistuttaa kai lähinnä kasaa olkia..

No, rehellisyyden nimissä on tunnustettava että hiusteni kunto on parantunut viimeisten 3-4kk aikana huomattavasti. Sitä ennen jatkuva sairastelu näkyi ja kuului - hiuksia lähti, ne katkeilivat ja ratisivat kuivuuttaan vaikka kuinka popsi vitamiineja, muhitteli tehohoitoja ja joi litroittain vettä. Kunto ei siis ole kovin kummoinen vieläkään mutta parempi kuin aikoihin. Sen huomaa siitä että hiuksia ei lähde enää tupoittain eikä löydy kasoja lattialta, niitä voi muotoilla ilman että täytyy pelätä yllättävää pituuden lyhenemistä ja käyttää ajoittain kevyempiä tuotteita supertehokosteuttajien-ja paikkaajien sijaan. Takutkin ovat mystisesti vähentyneet vaikkei niitä paljon ollut aiemminkaan, ihme vaan kun talvella tukka takuttuu ainakin minulla helpommin. Jos suunta jatkuu samaan malliin voin ehkä jo kesällä haaveilla hyväkuntoisista hiuksista!

Tällä hetkellä hoidan hiuksiani sisäisesti Piimax C:llä jota otan enimmäisannoksen eli 3 tablettia päivässä ja sen seurana käytän biotiinivalmistetta. Biotiinin aiheuttamia ihoreaktioita yritän hillitä vielä sinkkitabletilla. Yritän juoda paljon vettä jotta sekä iho että hiukset pysyvät virkeinä ja tottakai ruokavaliollakin on vaikutusta mutta siihen en totuuden nimissä ole jaksanut paljoa panostaa.

Ulkoisesti hiukset ruokin säännöllisillä pesuilla, tehohoidoilla ja mahdollisimman vähillä föönauksilla ja kiharrus/suoristusrautojen käytöillä tai ainakin varmistan että niiden alla on hyvä lämpösuoja. Pesuissa käytän yleensä eri shampoita, aina puolentoista viikon välein suunnilleen "kierros vaihtuu", riippuen pesukertojen määristä. Hoitoainetta laitan joka pesussa mutta sekin vähän vaihtelee mitä hoitoainetta käytän, kuinka paljon ja milllä vaikutusajalla. Tehohoitoa käytän yleensä pari kertaa viikossa, vuorotellen kosteuttavaa ja rakennepaikkaavaa. Tehohoitoja saatan muhitella montakin tuntia, ja vähintään kerran viikossa pyrinkin pitämään tehistä mahdollisimman pitkään päässä. Ilman jätettävää hoitoainettakaan en enää pysty elämään.

Ei turhaan puhuta että hiukset ovat naisen kruunu tai kauneuden mitta, niillä on hyvin suuri vaikutus kantajansa ulkonäköön. Hyvin hoidetut ja leikatut hiukset piristävät ilmettä mutta kulahtanut, likainen luiru varmasti tekee negatiivisen vaikutelman. Olkoonkin kuinka mahtava persoona - hiuksillasi erotut aina.

Ei kommentteja: