sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kukkia, ei vaan kakkua


Heräsin pari aamua taaksepäin aivan ihanaan auringonpaisteeseen. Olkoonkin, että unenpöpperössä valo lähinnä häikäisi silmiä olin onnellinen. Kevät. Aika herätä. Luonto herää, nurmi vihertyy ja kukat nostavat nuppujaan, karhut nousevat talviuniltaan, ihmiset heräävät pimeyden aiheuttamasta väsymyksestä ja horroksesta.. Niin heräsi myös ruokahaluni. Maha murisi murkinaa, kaikkeni yritin mutta mikään ei kelvannut, epätoivoisena mietin mikä neuvoksi ja kuinka ollakaan koin valaistuksen - kakkua! se se juttu on! ja kakkua oli sitten saatava.

Kilttinä tyttönä kipitin kaupalle kuunnellen syömmeni - tai vatsani ääntä ja ostin tarvittavat aineet, laiskuus vaan iski välissä enkä jaksanut heti ruveta leipomaan mutta vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja essun eteeni, näin syntyi siis keväinen kukkakakku (tai torttuhan tuo taitaa virallisten luokitusten mukaan olla mutta kakku kuulostaa kivemmalta).

Ohje tähän hedelmäkakkuun:

-kakkupohja, voi tehdä itse tai ostaa kaupasta, itse tehtynä ei kovin monen munan kakkua kannata tähän tehdä koska useilla kerroksilla ei toimi yhtä hyvin kuin esim. mansikkakakut
-appelsiinimehua kostutukseen
-mangososetta
-hedelmiä, itse käytin banaania ja kiwiä täytteeseen, koristeluun viinirypäleitä ja mandariinia. Toimivat keskenään hyvin yhdessä ja kiwin kirpeys tasoittaa mangon makeutta
-kermarahkavaahtoa eli kermavaahtoa ja maitorahkaa sekoitettuna. Myös pelkkä tavallinen kermavaahto käy mutta rahka keventää ja tuo pirteyttä. Maustetaan hyppysellä vaniljasokeria ja sokerilla.

Jos on ihan kakkupohja kyseessä se leikataan ja kostutetaan pohjat mehulla, mangososetta päälle ja viipaloidaan banaanit ja kiwit kerroksiksi sekaan. Banaanista voi tehdä myös sosetta mutta mielestäni mangosose riittää "hilloksi". Jos kyseessä torttu niin sama ilman leikkaamista eli hedelmät pohjan päälle suoraan. Kakun kohdalla kansi kiinni ja kermarahkavaahto päälle ja koristellaan hedelmillä, tortun kohdalla reipas kerros vaahtoa täytteen päälle ja koristelu. Kaappiin vähäksi aikaa ja sillä välin joutaakin keittää kahvit ja kun kahvi on valmista eikun kakku pöytään ja syömään! :)



Ei kommentteja: